Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το ξανθανικό κόμμι (xanthan gum). Αν και το ξανθανικό κόμμι είναι πολύ σημαντικό και έχει πολλές χρήσεις, θα πρέπει να δώσετε πολύ μεγάλη σημασία στην ποσότητα που κάθε φορά χρησιμοποιείτε. Το ξανθανικό κόμμι χρησιμοποιείτε για να ομογενοποιήσει τα υλικά και να βελτιώσει τη δομή του μείγματος μας όμως αν δεν χρησιμοποιήσετε την ποσότητα με φειδώ το μείγμα σας μπορεί να γίνει κολλώδες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε κέικ, ψωμί και τηγανίτες.