ΥΛΙΚΑ
1 κούπα αλεύρι γοχ χωρίς γλουτένη
1 κούπα πολέντα καλαμποκιού
1 κούπα καλαμποκάλευρο
‘Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
1 βανίλια
2 αυγά
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη ( κατά προτίμηση μαύρη)
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
½ κούπα καλαμποκέλαιο
½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 και ½ κούπα τσαγιού νερό
2 και ½ κούπες τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΕΙΚ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε σε μπολ το σιμιγδάλι, τα αλεύρια, το μπέικιν, την βανίλια και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού και το λάδι και ανακατεύουμε. Επειτα προσθέτουμε το μείγμα με την πολέντα και το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, το κόβουμε κομμάτια και το σιροπιάζουμε προσεκτικά έτσι ώστε να πιει το σιρόπι αργά αργά.
Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό