Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Οreo (χωρίς γλουτένη) θρυμματισμένα
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. κουβερτούρα nestle χωρίς γλουτένη κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
- 1 κ.γλ. βούτυρο
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνουμε σ ένα ταψάκι περίπου 25 εκ. (προτιμότερο με αποσπώμενη βάση. Αλλιώς στρώνουμε λαδόκολλα για να ξεφορμαριστεί ευκολότερα). Τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει . Σε κατσαρολίτσα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια σοκολατένια κρέμα. Την αφήνουμε να μισοκρυώσει και τη ρίχνουμε στο ταψάκι πάνω στη βάση. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Tip: Μπορούμε να γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας όπως ξηροί καρποί, τριμμένα ή σπασμένα μπισκότα, σταγόνες σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!