Συστατικά:
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κρόκος αυγού
- 1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη)
- 1/2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
- 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κούπα κομματάκια σοκολάτας χωρίς γλουτένη
Υλοποίηση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα σας.
- Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τον κρόκο αυγού στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το μπέικινγκ πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού.
- Σιγά-σιγά, προσθέστε το μείγμα στο μπολ με το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας χωρίς γλουτένη και ανακατέψτε για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
- Σχηματίστε μικρές σφαίρες από τη ζύμη και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε την παλάμη του χεριού για να τις πιέσετε ελαφρά προς τα κάτω.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια.
- Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για μερικά λεπτά στο ταψί.