fbpx
6.1 C
Athens
Δευτέρα, 10/02/2025
spot_img

Συνταγή για Πανεύκολα Μπισκότα Βουτύρου με Σοκολάτα (χωρίς γλουτένη)

Συστατικά:

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη)
  • 1/2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κ.γ.  ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κούπα κομματάκια σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Υλοποίηση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα σας.
  2. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τον κρόκο αυγού στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το μπέικινγκ πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Σιγά-σιγά, προσθέστε το μείγμα στο μπολ με το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  5. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας χωρίς γλουτένη και ανακατέψτε για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
  6. Σχηματίστε μικρές σφαίρες από τη ζύμη και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε την παλάμη του χεριού για να τις πιέσετε ελαφρά προς τα κάτω.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια.
  8. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για μερικά λεπτά στο ταψί.
- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!