fbpx
6.1 C
Athens
Δευτέρα, 10/02/2025
spot_img

Διακοπές με Κοιλιοκάκη

Διακοπές! Η ανάσα, που περιμένουμε με ανυπομονησία όλο το χρόνο, για να ξεφύγουμε από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Χαμόγελα, καλή διάθεση κι όρεξη για απόδραση, τα πρώτα πράγματα, που πρέπει να βάλει κανείς στη βαλίτσα  του. Μία ευχάριστη διαδικασία, που είναι άραγε τόσο απλή για όλους μας;   

Κι όμως όχι! Οι άνθρωποι με κοιλιοκάκη, πιστοί στην αυστηρή τους διατροφή, ακόμη και τις ημέρες της ανάπαυλάς τους πρέπει να μεριμνούν για τη σίτισή τους πριν καν μεταβούν στον προορισμό τους. Τί είναι καλό, λοιπόν, να περιλαμβάνει ο προγραμματισμός τους, ώστε να βιώσουν όμορφες διακοπές;  

Μέσα μεταφοράς με gluten free menu 

Πολλές εταιρείες, ιδίως αεροπορικές, έχουν εντάξει στο μενού τους gluten free γεύματα για εκείνους, που παρουσιάζουν δυσανεξία στη γλουτένη, αλλά δικαιούνται εξίσου μία ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία. 

Ξενοδοχεία με κουζίνα gluten free 

Ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία συμπεριλαμβάνουν στην κουζίνα τους γεύματα χωρίς γλουτένη παρέχοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους, που πάσχουν από κοιλιοκάκη, να απολαύσουν τη διαμονή τους με πρωινό φιλικό προς αυτούς. Στην περίπτωση των καταλυμάτων Airbnb, όπου τα γεύματα προετοιμάζονται από τους ίδιους, οι πάγκοι κι οι συσκευές μαγειρικής θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν τη χρήση για να αποκλειστεί ο κίνδυνος επιμόλυνσης. 

Σημεία αγοράς προϊόντων χωρίς γλουτένη 

Τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία η ευαισθητοποίηση για τη νόσο της κοιλιοκάκης είναι μεγαλύτερη, οι εταιρείες τροφίμων παράγουν προϊόντα απαλλαγμένα από γλουτένη, που μπορεί να βρει κανείς σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ή και μικρότερα τοπικά, όπως επίσης και σε καταστήματα κατεξοχήν πώλησης προϊόντων για κοιλιοκακικούς. 

Καφέ και φούρνοι με τρόφιμα gluten free 

Καθώς οι διακοπές περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο περιήγηση στο νέο τόπο, είναι σίγουρο ότι η στάση σε ένα καφέ ή και φούρνο θα καταστεί αναγκαία. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζει κάνεις, που μπορεί να βρει βρώσιμα προϊόντα κατάλληλα για την πάθηση του. 

Εστιατόρια 

Συνήθως, στις διακοπές η αγγαρεία του μαγειρέματος είναι κάτι, που όλοι θέλουν να αποφύγουν, έτσι η πλειονότητα των γευμάτων καταναλώνονται στους χώρους εστίασης. Η πρώτη σκέψη ενός ανθρώπου, που πάσχει από κοιλιοκάκη, είναι να εντοπίσει εστιατόρια με gluten free κουζίνα ή πιάτα, που μπορεί να καταναλώσει. Η αγωνία, όμως, δεν περιορίζεται εκεί, αφού θα πρέπει να ενημερώσει το προσωπικό για τον κίνδυνο της επιμόλυνσης εξηγώντας συχνά τη διαδικασία, που πρέπει να ακολουθηθεί, σε περίπτωση άγνοιας για τη διαχείριση της κατάστασης.  

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!