fbpx
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 12/09/2024
spot_img

Τζισκέικ χωρίς γλουτένη

Ένα τζισκέικ με μια διαφορετική βάση, χωρίς τα κλασικά μπισκότα! Αν την θέλετε πιο μαλακιά τότε βάλτε λιγότερο βούτυρο… πιο αναλυτικά:

Υλικά για την βάση

  • 150 γρ. φουντούκια
  • 140 γρ ριζάλευρο AKIS
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. βούτυρο Νουνού
  • Μια πρέζα αλάτι ψιλό

Υλικά για την κρέμα

  • 2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια
  • 1 & ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο γάλα
  • 1 & ½ κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτί 500 γρ. φυτική κρέμα γάλατος
  • ¾ κούπας ζάχαρη άχνη

Υλικά για το γλάσο

  • 1 κομπόστα βύσσινο
  • 1 & ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας νισεστέ AKIS
  • Μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

Προϊόντα Χωρίς Γλουτένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε τα φουντούκια.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  • Απλώνουμε τα φουντούκια σε μια υφασμάτινη πετσέτα, τη διπλώνουμε και με τις παλάμες μας τρίβουμε την πετσέτα ώστε να φύγουν τα φλούδια από τα φουντούκια.
  • Αλέθουμε τα φουντούκια με ένα μούλτι, ώστε να γίνουν σαν αλεύρι.
  • Βάζουμε τα φουντούκια και το ριζάλευρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και το αλάτι. Πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι νούμερο 28 ώστε να γίνει μια λεπτή στρώση που θα καλύψει όσο γίνετε και τα πλαινά του σκεύους.
  • Βάζουμε πάνω στο μείγμα μια λαδόκολλα και λίγα όσπρια ώστε να μη μας φουσκώσει στο ψήσιμο.
  • Το ψήνουμε για 15 λεπτά στην μεσαία σχάρα ,στις αντιστάσεις και το βγάζουμε να παγώσει αρκετά πριν βάλουμε την κρέμα.
  • Μέχρι να κρυώσει η μπισκοτένια βάση μας, χτυπάμε με το μίξερ το τυρί Φιλαδέλφεια με την άχνη ζάχαρη , την πρέζα αλάτι και το πορτοκάλι.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος καλά. Τα ενώνουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Στρώνουμε την κρέμα στο τσέρκι πάνω απ το μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας το χυμό απ την κομπόστα σε ένα κατσαρολάκι να δέσει λίγο με το νισεστέ και την 1 1/5 κουταλιά άχνη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε το γλάσο μας πάνω στο παγωμένο γλυκό και στρώνουμε καλά.
  • Στολίζουμε με το βύσσινο που έχουμε βράσει με την μισή κούπα ζάχαρη και έχει δέσει όπως το γλυκό κουταλιού και βάζουμε στο ψυγείο για κάμποσες ώρες πριν σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε για γαρνίρισμα έτοιμο γλυκό βύσσινο ή άλλο γλυκό όπως φράουλα, κεράσι, πορτοκάλι… όπως επίσης και μαρμελάδα αντί γλυκό!!  (από την Ντίνα Καρά)
- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!