fbpx
22.5 C
Athens
Τετάρτη, 22/10/2025
spot_img

Ατομικά ψωμάκια χωρίς γλουτένη

Υλικά:

  • 500 γραμ. Schar “Mix Pane”
  • 450 ml ανθρακούχο νερό
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. λάδι
  • 10 γραμ. ξηρή μαγιά ή 15 γραμ. νωπή
  • 1 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώστε καλά. Προσθέστε το λάδι και ζυμώστε για λίγα λεπτά ακόμα, έως ότου μαλακώσει η ζύμη. Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και σχηματίστε με τα χέρια ψωμάκια (περίπου 80 γρ. το καθένα).
Προϊόντα Χωρίς ΓλουτένηΧαράξτε την επιφάνεια τους με ένα μαχαίρι και πασπαλίστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας με σποράκια. Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε σχάρα με λαδόκολλα, σκεπάστε με ένα υγρό πανί και αφήστε σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά έως ότου σχεδόν διπλασιάσουν τον όγκο τους. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (220° C) για περίπου 30 λεπτά.

(από το βιβλιαράκι της schar “ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟ”)

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!