fbpx
21.2 C
Athens
Τετάρτη, 22/10/2025
spot_img

Παστίτσιο με κινόα

Δοκιμάστε ένα καταπληκτικό παστίτσιο χωρίς γλουτένη!

Υλικά (6-8 μερίδες):

  • 1 κούπα κινόα, βρασμένη
  • 3/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/3 της κούπας λευκό κρασί
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 7 κ. σ. ρυζάλευρο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 150γρ. γραβιέρα τριμμένη

Προϊόντα Χωρίς Γλουτένη

Εκτέλεση:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, μέχρι να ψηθεί καλά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί.
  4. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε.
  3. Μόλις αρχίζει να πήζει η μπεσαμέλ, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τη γραβιέρα και τα ανακατεύουμε.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  5. Ξεπλένουμε με νερό και βράζουμε την κινόα. Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κινόα με 2 κούπες νερό. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κινόα μέχρι να το απορροφήσει.
  6. Ανακατεύουμε τον κιμά με τη βρασμένη κινόα.
  7. Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τη μισή μπεσαμέλ. Απλώνουμε στη συνέχεια τον κιμά με την κινόα και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  8.  Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  9. Αφήνουμε το παστίτσιο να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.

(από το βιβλίο της Θέμις Καρδιόλακα “Όχι πια γλουτένη μαμά”, εκδόσεις Μίνωας)

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!