fbpx
25.2 C
Athens
Κυριακή, 26/09/2021
spot_img

8 Συμβουλές για να φτιάξετε ψωμί χωρίς γλουτένη

Μετά από πολλές δοκιμές και πολλά λάθη έχω πια καταλήξει στο τι πρέπει να κάνω για να φτιάξω ένα νόστιμο gluten free ψωμί. Βέβαια, θα πρέπει πάντοτε να θυμάστε ότι αυτή η διαδικασία στο τέλος είναι προσωπική και ο καθένας ανακαλύπτει εκείνον τον τρόπο που του ταιριάζει καλύτερα.

    1. Μερικές χρήσιμες συμβουλές για την παραγωγή ψωμιού είναι οι παρακάτω:
      Αυξήστε την υγρασία του μείγματός σας. Επειδή τα Gluten free αλεύρια είναι αρκετά ξηρά πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάτι ώστε να κάνετε το μείγμα πιο υγρό και ποιο εύπλαστο. Για να το πετύχετε αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο νερό, σόδα, γάλα, αυγό ή απλά νερό βρύσης.
    2. Ανακατέψτε τα υλικά με τη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ σας. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ στην επεξεργασία της ζύμης σας και θα σας αποζημιώσει στο τελικό αποτέλεσμα.
    3. Αυξήστε την ποσότητα της μαγιάς. Δεδομένης της απουσίας γλουτένης από το μείγμα σας, η ζύμη θα πρέπει να «εργαστεί» σκληρότερα για αποδώσει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, γι αυτό βοηθήστε την αυξάνοντας την ποσότητα της μαγιάς που έχετε ρίξει στο μείγμα.
      Προϊόντα Χωρίς Γλουτένη
    4. Χρησιμοποιήστε σκεύη (ταψάκια) με ψηλά πλευρικά τοιχώματα. Το ψωμί χωρίς γλουτένη δεν μπορεί να σταθεί από μόνο του στο σχήμα που εσείς επιθυμείτε να του δώσετε, έτσι θα πρέπει να αποφύγετε να το βάλετε σ΄ένα ταψί με χαμηλά πλευρικά τοιχώματα γιατί το ψωμί σας θα απλώσει. Πολύ εύχρηστες για το ψήσιμο του ψωμιού είναι οι φόρμες κέικ.
    5. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σ’ ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον. Σκεπάστε τη ζύμη σας με μία πετσέτα (εάν δεν έχετε κάποιο ζεστό σημείο στο σπίτι μπορείτε να το σκεπάσετε και με μία κουβέρτα) και αφήστε τη για τουλάχιστον 1 ώρα να φουσκώσει. Η διαδικασία αυτή θα πετύχει όταν η ζύμη διπλασιαστεί.
    6. Ψήστε το ψωμί σας σ΄έναν φούρνο που έχει υγρασία. Προθερμάνετε λοιπόν πάρα πολύ καλά τον φούρνο σας και τοποθετήστε στον πάτο του ένα ταψί με νερό. Τώρα έχετε την επιθυμητή υγρασία στον φούρνο σας.
    7. Ψήστε το ψωμί στους 200° για 1 ώρα περίπου (ο χρόνος εξαρτάται από τον φούρνο σας και γι αυτό διαφέρει).
    8. Όταν το ψωμί σας έχει πάρει χρώμα είναι έτοιμο… καλή σας όρεξη!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!