fbpx
36.9 C
Athens
Τετάρτη, 04/08/2021
spot_img

Χωνάκια με γέμιση κρέμας (χωρίς γλουτένη)

Χρόνος προετοιμασίας:  20′
Χρόνος ψησίματος:  30′
Χρόνος αναμονής:  15′
Θερμοκρασία: 200
Δυσκολία:  3/5
Άτομα:  4

Υλικά:

  • 100 gr Αλεύρι Schär MIX C για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές Ζάχαρη
  • 50 gr Βούτυρο
  • 2 Αβγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Ξηρή μαγιά
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε τα αυγά με το αλεύρι, προσθέστε το κρύο γάλα και το αλάτι και συνεχίστε να ανακατεύετε ελαφρά. Αφήστε το μείγμα να «μείνει» για περίπου 10 λεπτά. Πάρτε μία γεμάτη κουτάλα από την ζύμη και βάλτε την στο τηγάνι με το καυτό λάδι, φροντίζοντας να απλωθεί καλά σε όλο τον πάτο του τηγανιού. Όταν η ζύμη ψηθεί από την μία πλευρά γυρίστε την να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Οι τηγανίτες σερβίρονται ως γλυκό, προσθέτοντας κρέμα, λιωμένη σοκολάτα κλπ. ή αλμυρές με τυρί, ζαμπόν κλπ. Οι τηγανίτες μπορούν να προετοιμαστούν και από την προηγούμενη ημέρα.

Με την υπογραφή της Cana Laboratories, από το http://www.glutenet.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

6,703ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,884ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!