fbpx
25.7 C
Athens
Τρίτη, 27/09/2022
spot_img

Γάμος Χωρίς γλουτένη

Συγχαρητήρια, έφτασε η ώρα που τόσο ονειρευόσασταν, να σχεδιάσετε τον γάμο σας. Είναι μία τόσο ξεχωριστή ημέρα για εσάς και τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Η προετοιμασία μίας τέτοιας ημέρας απαιτεί πολλές ώρες αναζητήσεων και δοκιμών αλλά και πολύ καλή οργάνωση. Όμως τι συμβαίνει όταν εσείς αλλά και κάποιοι από τους καλεσμένους σας ακολουθείτε μία gluten free διατροφή?

Πολλές φορές έχουμε βρεθεί όλοι καλεσμένοι σε κάποιο σπίτι ή σε κάποια δεξίωση όπου ήταν πραγματικά δύσκολο να βρούμε κάτι ασφαλές και χωρίς γλουτένη να φάμε. Τώρα είστε εσείς οι οικοδεσπότες και εσείς είστε υπεύθυνοι για τις επιλογές του φαγητού. Πως θα ικανοποιήσετε τόσο τον εαυτό σας όσο και ένα πλήθος καλεσμένων σας οικονομικά, γευστικά και με ασφάλεια?

Θα πρέπει να γνωρίζετε ποιοι από τους καλεσμένους σας είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν μία διατροφή ελεύθερη γλουτένης. Έχοντας μία τέτοια πληροφορία θα μπορέσετε να ικανοποιήσετε τους περισσότερους – αν όχι όλους- και να τους χαρίσετε μία βραδιά πραγματικής διασκέδασης. Ο στόχος είναι να μοιραστείτε μία πραγματικά ευτυχισμένη βραδιά όπου κανένας (συμπεριλαμβανομένου ίσως και του ζευγαριού ή ενός από τους δύο) δεν θα είχαν κανέναν λόγο να ανησυχούν για το φαγητό ή την επιμόλυνση και κανένας δεν θα έφευγε πεινασμένος.

Για να δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε για να πετύχετε τον στόχο σας:

Το 1ο βήμα είναι να διαχωρίσετε τους καλεσμένους σας, εκείνους που ακολουθούν μία διατροφή χωρίς γλουτένη από τους υπόλοιπους.

Έπειτα, επιλέγετε την τοποθεσία, ανάλογα με την εποχή, την ώρα του μεγάλου γεγονότος και τον αριθμό των καλεσμένων σας. Αν έχετε την πολυτέλεια να φιλοξενήσετε την εκδήλωση σε κάποιον συγγενή σας (π.χ. γονείς) που μπορεί να έχουν σπίτι με μεγάλο κήπο, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα και πιο οικονομικά γιατί σε αυτή την περίπτωση εσείς μπορείτε να ελέγξετε όλες τις πτυχές του φαγητού και του ποτού (& επίσης να ελέγξετε και τα έξοδα της βραδιάς). Σε περίπτωση που πρέπει να κλείσετε κάποια αίθουσα εκδηλώσεων πιθανότατα να βρεθείτε αντιμέτωποι με περιορισμούς αναφορικά με το catering. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μπορείτε να ορίσετε έναν υπεύθυνο για τη gluten free διατροφή ο οποίος θα μπορεί να ελέγξει το μενού αλλά και το πώς & το που θα παρασκευαστεί αυτό έτσι ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος πιθανής επιμόλυνσης. Μη ξεχνάτε πως όταν θα αρχίσει ο φόρτος εργασίας να χτυπάει κόκκινο ενδεχομένως η υπόθεση της επιμόλυνσης των φαγητών χωρίς γλουτένη να πάει περίπατο, γι αυτό θα πρέπει να επιμείνετε ώστε να υπάρξει εκείνη τη βραδιά παρόν και ο δικός σας άνθρωπος. Επίσης, θα πρέπει πριν καταλήξετε να ρωτήσετε τα ΠΑΝΤΑ που αφορούν στην προετοιμασία, στην παρασκευή αλλά και  στο σερβίρισμα των gluten free πιάτων. Μόνο όταν κάνετε πολλές ερωτήσεις θα έχετε μία εικόνα για το εάν πραγματικά γνωρίζουν τη διαχείριση ενός μενού ελεύθερου γλουτένης ή όχι.

Ιατρικές Συμβουλές για την Γλουτένη

Μία καλή επιλογή για τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι το κλείσιμο μία αίθουσας ενός καλού ξενοδοχείου, ο chef του οποίου να γνωρίζει την παρασκευή του φαγητού χωρίς γλουτένη, την διαχείρισή του, τη δημιουργία του ανάλογου μενού αλλά -το σημαντικότερο όλων- τον κίνδυνο της επιμόλυνσης.

Ακόμα, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να σας επιτρέψουν από την αίθουσα που έχετε κλείσει να φέρετε τα δικά σας gluten free πιάτα έτοιμα και εκείνοι το μόνο που θα έχουν να κάνουν θα είναι να βοηθήσουν στο σερβίρισμα. Έτσι, θα αναθέσετε την παρασκευή των πιάτων χωρίς γλουτένη σε εκείνους που πραγματικά εμπιστεύεστε. Η καλύτερη επιλογή σε μία τέτοια βραδιά είναι ο μπουφές. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό gluten free μπουφέ τον οποίο θα επισκέπτονται οι καλεσμένοι σας που ακολουθούν μία διατροφή ελεύθερη γλουτένης. Θα πρέπει να μην ξεχάσετε πως σε αυτόν τον μπουφέ πολύ μεγάλη σημασία έχουν οι σερβιτόροι οι οποίοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεχτικοί ώστε να διασφαλίσουν την αποφυγή κάθε επιμόλυνσης. Ένα, επιπλέον, πλεονέκτημα του μπουφέ είναι πως μπορούμε να δημιουργήσουμε θεματικές γευστικές ενότητες με εντυπωσιακά αποτελέσματα και έχοντας αποκλείσει κάθε ίχνος γλουτένης. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές νόστιμες επιλογές χωρίς γλουτένη διαθέσιμες ώστε οι επισκέπτες σας να μείνουν πολύ ευχαριστημένοι.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να διαχειριστείτε και το θέμα της γαμήλιας τούρτας και των άλλων γλυκών. Βάλτε τα gluten free γλυκά στην πλευρά του μπουφέ με τα φαγητά χωρίς γλουτένη & ….να ζήσετε!!!!

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!