Υλικά:
- 400 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
- 50 γρ. μέλι
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες ή 3 μέτριες
- ½ φλυτζάνι ταχίνι φυσικό ή ολικής άλεσης
- 1 ½ φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου
- 1 βανίλια
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 κ.σ. ξίδι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την βανίλια, την κανέλα, το μπέικιν και τη σόδα.
Σε άλλο μπολ λιώνουμε με πιρούνι τις μπανάνες, προσθέτουμε το ταχίνι, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα κέικ. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Όταν κρυώσει εντελώς, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη