fbpx
25.2 C
Athens
Κυριακή, 26/09/2021
spot_img

Νηστίσιμο Κέικ με Ταχίνι και Μπανάνες

Υλικά:

  • 400 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες ή 3 μέτριες
  • ½ φλυτζάνι ταχίνι φυσικό ή ολικής άλεσης
  • 1 ½ φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.σ. ξίδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την βανίλια, την κανέλα, το μπέικιν και τη σόδα.
Σε άλλο μπολ λιώνουμε με πιρούνι τις μπανάνες, προσθέτουμε το ταχίνι, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε  τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε  σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα κέικ. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Όταν κρυώσει εντελώς, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

Προηγούμενο άρθροΓλυκά κριτσίνια με κανέλα
Επόμενο άρθροSisinni Νηστίσιμη Κρέμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!