Υλικά:
- 12 τεμάχια ψωμί του τοστ χωρίς γλουτένη LIVE LONG LIVE GRREK
- 3 φλιτζ. γάλα πλήρες
- 1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. μαύρηζάχαρη
- 1/4 φλιτζ. κακάοάγλυκο, σεσκόνη
- 2 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
- 1 κ.σ. βανίλια σε σκόνη ή εκχύλισμα βανίλιας
- 6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 200 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
- Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε τα δύο είδη ζάχαρης, το κακάο και τον καφέ.
- Ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με τη βανίλια.
- Ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο μείγμα γάλακτος-ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κυβάκια.
- Μουλιάζουμε μέσα το ψωμί του τοστ χωρίς γλουτένη για 20 λεπτά.
- Μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 60 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, τρίβουμε από πάνω λίγη κουβερτούρα και το σερβίρουμε χλιαρό.