fbpx
20.1 C
Athens
Τετάρτη, 22/10/2025
spot_img

Σοκολατογλυκό με ψωμί χωρίς γλουτένη

Υλικά:

  • 12 τεμάχια ψωμί του τοστ χωρίς γλουτένη LIVE LONG LIVE GRREK
  • 3 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • 1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. μαύρηζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. κακάοάγλυκο, σεσκόνη
  • 2 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. βανίλια σε σκόνη ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
  2. Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε τα δύο είδη ζάχαρης, το κακάο και τον καφέ.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με τη βανίλια.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο μείγμα γάλακτος-ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κυβάκια.
  5. Μουλιάζουμε μέσα το ψωμί του τοστ χωρίς γλουτένη για 20 λεπτά.
  6. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 60 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, τρίβουμε από πάνω λίγη κουβερτούρα και το σερβίρουμε χλιαρό.
Με την υπογραφή του http://livelonglivegreek.com
- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!