fbpx
22.5 C
Athens
Τετάρτη, 22/10/2025
spot_img

Τούρτα Χαλβά με Ινδοκάρυδο (χωρίς γλουτένη)

Υλικά:

  • 4 κούπες των 250 ml νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη καστανή
  • Μισό κουταλάκι γλυκού τριμμένη κανέλα
  • Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας ροδόνερο
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό (πολέντα AKIS)
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο (ΚΑΓΙΑ)
ΓΚΑΝΑΖ:
  • 110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (μισή γάλακτος και μισή μαύρη Nestle)
  • 50 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο μέλι
1 φόρμα 33×10 cm
1 πακέτο πτι μπερ (Schar petit)

Προϊόντα Χωρίς Γλουτένη

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ροδόνερο, το ξύσμα και τη βανίλια να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε ανακατεύοντας συνέχεια όμως με μια ξύλινη κουτάλα, το σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει καλά και να ξεκολλάει απ ‘το τοίχωμα της κατσαρόλας! Κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και βάζουμε στην άκρη. Στην στενόμακρη αντικολλητική φόρμα στρώνουμε τα πτι μπερ και με ένα κουτάλι αδειάζουμε πάνω τους το μισό μείγμα του χαλβά. Βάζουμε πάνω άλλη μια στρώση μπισκότα και μετά τον υπόλοιπο χαλβά και το στρώνουμε . Αφήνουμε στην άκρη να παγώσει αρκετά. Ετοιμάζουμε τη γκανάζ βάζοντας σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το γάλα, ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και το αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Ρίχνουμε το μέλι κι ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε τη γκανάζ στο χαλβά και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να παγώσει καλά. Το πρωΐ κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με καρύδα τριμμένη! (από την Ντίνα Καρά)
- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!