Υλικά για το κέικ:
- 200γρ. ηλιέλαιο
- 270γρ. μαύρη ζάχαρη
- 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
- 1 κτ.γλ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 1 κτ.γλ. μαγειρική σόδα
- 2 κτ.γλ. κανέλλα
- 200γρ. καρότα
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- 4 αβγά
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Υλικά για το frosting:
- 4 κούπες ζάχαρη άχνη
- 1,5 κούπα βούτυρο
- 3κτ.σ. γάλα αμυγδάλου
- 1κτ.σ. ξύδι μήλου
- 2κτ. γλ. Βανίλια
- 1κτ.γλ. χυμό λεμόνι
- Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Για το frosting ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη βοήθεια ενός κουταλιού και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο το κέικ μας.
- Για το κέικ, χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά, τα καρότα, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
- Τέλος ενσωματώνουμε στο μίγμα μας το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και τη κανέλα.
- Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και έπειτα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 με 50 λεπτά.
- Αφού κρυώσει το γλυκό μας σερβίρουμε προσθέτοντας το frosting από πάνω.