Υλικά:
- 5 μελιτζάνες χοντρές
- 5 μεγάλες πατάτες
- 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αυγό
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγο μπαχάρι τριμμένο
- Ελάχιστη κανέλα
- 1 κτ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4 κτ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε μεγάλες ροδέλες όλα στο ίδιο πάχος.
- Ραντίζουμε τις ροδέλες με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε τον κιμά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον πελτέ και λίγο νερό.
- Βράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς και να μην έχει πολλά υγρά.
- Σε ένα μέτριο μεγέθους ταψάκι, απλώνουμε μια στρώση από πατάτες. Αλατίζουμε και από πάνω προσθέτουμε μια στρώση από τις μελιτζάνες. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Από πάνω απλώνουμε μια στρώση από τον κιμά και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τις στρώσεις μας, με τελευταία τον κιμά.
- Τέλος, απλώνουμε ομοιόμορφα το γιαούρτι και ψήνουμε για 30′ στους 200 βαθμούς.