fbpx
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 01/05/2024
spot_img

Υπέροχη gluten free συνταγή… Μουσακάς με γιαούρτι!!!

Υλικά:

  • 5 μελιτζάνες χοντρές
  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγο μπαχάρι τριμμένο
  • Ελάχιστη κανέλα
  • 1 κτ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4 κτ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε μεγάλες ροδέλες όλα στο ίδιο πάχος.
  2. Ραντίζουμε τις ροδέλες με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι.
  4. Σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε τον κιμά.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον πελτέ και λίγο νερό.
  6. Βράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς και να μην έχει πολλά υγρά.
  7. Σε ένα μέτριο μεγέθους ταψάκι, απλώνουμε μια στρώση από πατάτες. Αλατίζουμε και από πάνω προσθέτουμε μια στρώση από τις μελιτζάνες. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  8. Από πάνω απλώνουμε μια στρώση από τον κιμά και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τις στρώσεις μας, με τελευταία τον κιμά.
  9. Τέλος, απλώνουμε ομοιόμορφα το γιαούρτι και ψήνουμε για 30′ στους 200 βαθμούς.
Με την υπογραφή της Cana Laboratories, από το http://www.glutenet.org
- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!