fbpx
20.6 C
Athens
Παρασκευή, 29/03/2024
spot_img

Δροσιστικό ελαφρύ γλυκάκι!

Καλοκαιρινό φρουτογιαουρτογλυκό.

  • 1\2 κιλό κονσέρβα φρούτων της αρέσκειας σας (χωρίς γλουτένη)
  • 1 φακελάκι ζελέ της αρέσκειας σας (χωρίς γλουτένη)
  • 3 στραγγιστά γιαουρτάκια (παγωμένα)
  • 1 κρεμά γάλακτος 200 γρ. (παγωμένη)

Βγάζουμε τα φρούτα απ την κονσέρβα και ψιλοκόβουμε.  Βάζουμε σε κατσαρολάκι το σιρόπι κι όταν πάρει βράση, ανακατεύουμε το ζελέ σκόνη μέχρι να διαλυθεί.  Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε σε μίξερ την κρεμά γάλακτος με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μείγμα απ το κατσαρολάκι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα.  Το μεταφέρουμε σε φόρμα τοποθετώντας από κάτω διπλή διάφανη μεμβράνη.  Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.

Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, αφαιρώντας την μεμβράνη.  Χτυπάμε λίγη σαντιγί την οποία απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού και πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο φιλέ αμυγδάλου. Όποιος θέλει, μπορεί να ψιλοκόψει και φρέσκα φρούτα της αρεσκείας του.

 

 

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!