Συστατικά:
Για την βάση της τάρτας:
- 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 κούπα βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
Για την κρέμα:
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα πουρέ αχλάδι ή βερίκοκο
- 2 κ.σ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4 κούπα βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
Για τα φρούτα:
- Φρούτα της επιλογής σας (π.χ., φράουλες, μύρτιλα, βερίκοκα, κεράσια)
- Μέλι (προαιρετικά) για γλασάρισμα των φρούτων
Υλοποίηση:
Για τη βάση της τάρτας:
-
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, και το αλάτι.
- Προσθέστε τα κομμάτια βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει τρίματα.
- Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομογενής ζύμη.
- Πιέστε τη ζύμη σε ένα ταψί ώστε να της δώσετε την μορφή της τάρτας. Με ένα πιρούνι κάντε μικρές τρύπες στη ζύμη.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
Για την κρέμα:
-
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον πουρέ αχλάδι ή βερίκοκο, τη ζάχαρη, το αλεύρι χωρίς γλουτένη και το αλάτι.
- Προσθέστε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε τα καλά.
Αφού η βάση της τάρτας έχει ψηθεί, αφήστε την να κρυώσει. Ύστερα ρίξτε την κρέμα πάνω στη βάση. Τοποθετήστε τα φρούτα της επιλογής σας επάνω στην κρέμα. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι για να γλασάρετε τα φρούτα. Ψήστε την τάρτα στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν την κόψετε σε κομμάτια και απολαύστε την!
Αυτή η τάρτα με φρούτα και κρέμα είναι δροσερή και νόστιμη, και μπορείτε να επιλέξετε τα φρούτα σύμφωνα με την προτίμησή σας.