fbpx
28.1 C
Athens
Κυριακή, 14/08/2022
spot_img

Κέικ Καρότου χωρίς γλουτένη

Υλικά:

350 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
4 βιολογικά αυγά
100 γρ. – 150 γρ. ζάχαρη καρύδας (ανάλογα με το πόσο γλυκό το προτιμάτε)
1-2 κτ. γλ. Κανέλλα
1 κτ. γλ. Σόδα χωρίς γλουτένη
Ξύσμα από 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι
Χυμό από 1 μεγάλο βιολογικό πορτοκάλι
200 γρ. μαργαρίνη (τύπου βιτάμ)
4 μεγάλα καρότα χοντροτριμμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια (χοντροκομμένα)
Λίγα cranberries ή λίγες σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, έπειτα προσθέτουμε εναλλάξ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να ρίξουμε μέσα στον κάδο όλες τις ποσότητες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κανέλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού ενώ διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα ώστε να τη ρίξουμε στο μίγμα το οποίο εξακολουθούμε να χτυπάμε στο μίξερ. Σταματάμε το μίξερ και με μία σπάτουλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη φαρίνα στο μείγμα και μετά προσθέτουμε τα καρότα, τα καρύδια και (προαιρετικά) τα cranberries ή τις σταφίδες τα οποία και ομογενοποιούμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μίγμα, το οποίο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα στον αέρα, στους 180°.

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!