Χρόνος προετοιμασίας: | 15′ |
Χρόνος μαγειρέματος: | 50′ |
Χρόνος αναμονής: | 60′ |
Θερμοκρασία: | 200 |
Δυσκολία: | 2/5 |
Άτομα: | 10 |
Υλικά:
- 500 gr Aλεύρι για ψωμί Schär – MIX B
- 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
- 10 gr Ξηρή μαγιά ή
- 15 gr Φρέσκια μαγιά
- 6 gr Λάδι
- 500 ml Χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύετε καλά το αλεύρι για ψωμί Schär – ΜΙΧ Β μαζί με το αλάτι και τη μαγιά και προσθέτετε το λάδι και το νερό.
- Ανακατεύετε τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα ή με ένα πιρούνι, έως ότου μια ομοιογενείς ζύμη να σχηματιστεί.
- Τοποθετείτε και στρώνετε ομοιόμορφα τη ζύμη σε μια φόρμα ψωμιού, την οποία έχετε επαλείψει με λάδι και της έχετε ρίξει μικρή ποσότητα αλευριού.
- Σκεπάζετε τη φόρμα του ψωμιού με μια υγρή πετσέτα και αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει, μέχρι να φτάσει στο διπλάσιο του όγκου της.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και τοποθετείτε ένα πυρίμαχο σκεύος γεμάτο με νερό, στον πάτο του φούρνου. Όταν ο φούρνος αποκτήσει την επιθυμητή θερμοκρασία, τοποθετείτε την φόρμα και ψήνετε για 50 λεπτά.
Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος. - Βγάζετε τη φόρμα από τον φούρνο, αναποδογυρίζετε τη φόρμα για να βγάλετε το ψωμί και περιμένετε να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες.