fbpx
20.4 C
Athens
Κυριακή, 05/05/2024
spot_img

Παρασκευή Ψωμιού με αλεύρι Schär – MIX B

Χρόνος προετοιμασίας:  15′
Χρόνος μαγειρέματος:  50′
Χρόνος αναμονής:  60′
Θερμοκρασία: 200
Δυσκολία:  2/5
Άτομα: 10

Υλικά:

  • 500 gr Aλεύρι για ψωμί Schär – MIX B
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
  • 10 gr Ξηρή μαγιά ή
  • 15 gr Φρέσκια μαγιά
  • 6 gr Λάδι
  • 500 ml Χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

  • Αναμιγνύετε καλά το αλεύρι για ψωμί Schär – ΜΙΧ Β μαζί με το αλάτι και τη μαγιά και προσθέτετε το λάδι και το νερό.
  • Ανακατεύετε τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα ή με ένα πιρούνι, έως ότου μια ομοιογενείς ζύμη να σχηματιστεί.
  • Τοποθετείτε και στρώνετε ομοιόμορφα τη ζύμη σε μια φόρμα ψωμιού, την οποία έχετε επαλείψει με λάδι και της έχετε ρίξει μικρή ποσότητα αλευριού.
  • Σκεπάζετε τη φόρμα του ψωμιού με μια υγρή πετσέτα και αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει, μέχρι να φτάσει στο διπλάσιο του όγκου της.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και τοποθετείτε ένα πυρίμαχο σκεύος γεμάτο με νερό, στον πάτο του φούρνου. Όταν ο φούρνος αποκτήσει την επιθυμητή θερμοκρασία, τοποθετείτε την φόρμα και ψήνετε για 50 λεπτά.
    Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Βγάζετε τη φόρμα από τον φούρνο, αναποδογυρίζετε τη φόρμα για να βγάλετε το ψωμί και περιμένετε να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες.
Με την υπογραφή της Cana Laboratories, από το http://www.glutenet.gr
- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!