fbpx
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 12/09/2024
spot_img

Πασχαλινά κουλούρια χωρίς γλουτένη

Μπήκε η Μεγάλη Εβδομάδα και ετοιμάσαμε για εσάς υπέροχα πασχαλινά κουλουράκια χωρίς γλουτένη (φτιάξαμε τη ζύμη και αφήσαμε τα παιδιά να δημιουργήσουν τα σχήματα)!!!

Υλικά (για 30 κουλουράκια):

  • 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χρήσεις χωρίς γλουτένη (Μύλοι Αγίου Γεωργίου)
  • 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 75 γρ. βιτάμ
  • 250 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 250 ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 100 ml γάλα
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε σ’ένα μεγάλο μπολ, το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο, το βιτάμ και τη ζάχαρη και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό.
  3. Προσθέτουμε στο μίξερ, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Προϊόντα Χωρίς Γλουτένη

  5.  Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι ή ζύμη μας να γίνει λεία και ενιαία.
  6. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  7. Αλείφουμε με διάλυμα αυγού (1 κρόκος, λίγη άχνη ζάχαρη και λίγο νερό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C για 20′.
- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!